Informació - CAMINADA D'INAGURACIÓ DE LA VIA MARINA DEL CAMÍ DE SANT JAUME

INTRODUCCIÓ

Amb motiu de la descoberta de la branca de la Via Augusta que passa per la costa, l’anomenada Via Marina de la Via Augusta, entre les ciutats de Girona i Barcelona travessant la comarca del Maresme, ens plau presentar un nou tram del Camí de Sant Jaume a Catalunya.

El nou tram, que deriva de l’actual existent que va de la frontera amb França cap a Montserrat, inicia el seu recorregut a la ciutat de Girona creuant les comarques del Gironès, la Selva, el Maresme i el Barcelonès fins arribar a l’església de Sant Jaume del carrer Ferran, a Barcelona.

CAMINADA INAUGURAL

El dissabte 28 d’abril, a les 08:30 h del matí, tindrà lloc la caminada inaugural de la Via Marina del Camí de Sant Jaume. La caminada iniciarà el seu recorregut a Sant Pol de Mar, al ben davant mateix de l’església de Sant Jaume i recorrerà el litoral del Maresme, finalitzant la caminada a la Platja del Callao (Mataró).

El tram comprès entre Sant Pol de Mar i Mataró és d’uns 20 km. Inicia el trajecte a Sant Pol i creua els municipis de Canet de Mar (passant per la Mare de Déu de la Misericòrdia), Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres (on es desvia per les Cinc Sènies) i arriba a la capital del Maresme, Mataró.

L’escaleta de l’acte és el següent:

  • 08:30 h Recepció dels caminants.
  • 09:00 h Benedicció del camí.
  • 09:30 h Inici de la caminada.

COM ARRIBAR

L’acte té lloc als voltants de l’església de Sant Jaume (Carrer Abat Deas, 47, 08395 Sant Pol de Mar, Barcelona).

Es pot assistir mitjançant vehicle propi, però, sens dubte, una de les millors opcions de transport fins al punt de trobada és el tren.

Per consultar els horaris podeu clicar el següent enllaç: http://rodalies.gencat.cat/ca/inici